salutkan garam dan kunyit dan goreng
Kuah
Bahannya:
b. putih 3 ulas (hiris)
b. merah 2 ulas (hiris)
b. besar 1/2 ulas (potong baji)
b. merah 2 ulas (hiris)
b. besar 1/2 ulas (potong baji)
lobak merah
lada burung
lada burung
air asam jawa (1 mangkuk)
air
gula n garam
air
gula n garam
minyak sedikit
Lepas siap, gaulkan kuah dan ikannya. Sedap makan dengan nasi panas. Hati2 dengan tulang ikan gelama, takut tercekik, jangan lupa amalkan baca doa sebelum makan, moga diberkati.
Lepas siap, gaulkan kuah dan ikannya. Sedap makan dengan nasi panas. Hati2 dengan tulang ikan gelama, takut tercekik, jangan lupa amalkan baca doa sebelum makan, moga diberkati.
SELAMAT MENCUBA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan